DDM Boek Cover
Opdracht: Maak een boek cover

Ik ben begonnen met het onderzoeken van de boeken die mij het meest aantrokken. Die boeken waren: 'What Iff' en 'Ronja De Roversdochter.
Eerst ben ik begonnen met 'What Iff' va randall munroe.

De covers waren simplistisch en grappig. Ze hadden ook allemaal een achterliggende betekenis. Ik heb een samenvatting gelezen en het klinkt als een leuk interessant boek. Er zijn elke keer vragen zoals: 'If we separated every individual on the planet for a few weeks, we could eliminate the common cold entirely, but it’s not worth it.'

De boek cover die je hier voor zou moeten maken zou dus humor en nieuwsgierigheid uit moeten stralen.

Het tweede boek wat mij interessant leek was 
'Ronja De Roversdochter'
Klassiek en bekroond avonturenverhaal over de bijzondere vriendschap tussen de dochter en de zoon van twee rivaliserende roversbendes. Een tijdloos boek voor lezers vanaf tien jaar.

Ik ga kiezen voor 'What Iff'. Dit is namelijk een boek wat ik zelf ook zou lezen en mijn visuele uitingen passen het beste bij dit boek.




Dit zijn wat covers van het boek (Ook een cover van deel 2).  De eerst cover ziet er een beetje half afgemaakt uit na mijn mening. Des al niet de min ga ik wel wat inspiratie uit deze cover halen. De tweede cover vind ik heel sterk. Het heeft een goede compositie en de rode kleur ziet er krachtig uit. De derde cover is ook interessant en laat mij afvragen waar het boek over gaat.





Ik heb een mood board gemaakt van de algemene tekenstijl die wordt gebruikt in het boek. Ik ga hier inspiratie uit halen voor mijn design.

Ik ga er uiteindelijk wel een uniekere stijl van maken. Nu is het een beetje basic en oppervlakkig. Ik ga proberen een meer illustratieve stijl toe te voegen.




Doelgroep:

Ik ga nu de doelgroep onderzoeken.

Ik heb het opgezocht en ze zeggen dat het voor volwassenen is. Dit kan zijn omdat er natuurlijk wat ingewikkelde vragen tussen zitten met lastige woorden.

 Ik denk ook dat tieners dit boek leuk zouden vinden. 
Bij andere bronnen staat dat het boek ook geschikt is voor kinderen. Het is dus orgineel bedoeld voor volwassenen, maar kinderen behoren dus ook tot de doelgroep. Wel kinderen vanaf 12, aangezien die al een beetje van sience afweten.

De doelgroep zijn mensen van 12-60 jaar die geinteresseert zijn in bizarre vragen en het leuk vinden om te lezen maar iets wat niet al te lang en serieus is.




Oefening 1
bij de eerste heb ik de grid met 9 vlakken gebruikt. Ik heb de zeemeermin in het midden geplaatst. Nu staat ze centraal op de cover.




Ik heb hier de facial point techniek gebruikt. Bij deze pose staat de zeemeermin oog in oog met de vis. 




Bij deze heb ik de cirkel techniek gebruikt. Zo krijgt het een warme verwelkomende sfeer




Hier heb ik de 'negative space' techniek gebruikt. Nu lijkt het alsof de zeemeermin verdrietig is en naar iets kijkt in de verte.




Hier heb ik de techniek met de driehoek gebruikt. Het beeld krijgt nu een wat gevaarlijke sfeer.




Opdracht 2:

Bij de tweede oefening moeten we een van de 5 kleine zeemeermin concepten pakken en daar een passend lettertype bij geven. Ik heb gekozen voor mijn vierde concept, omdat ik de compositie sterk vind. Het lettertype wat word gebruikt bij de originele kleine zeemeermin cover is een duidelijk lettertype met wat hints naar zee golven of de staart van de kleine zeemeermin.​​​​​​​
Dit is de font van de kleine zeemeermin. De film is gericht naar kleine kinderen tussen de 4 en 10. Het moet dus duidelijk te lezen zijn en niet te ingewikkeld. Simpel maar sterk. De sfeer moet overbrengen dat je onder water bent, omdat de film zich onderwater afspeelt. Het kan ook vriendschap overbrengen omdat dat ook een groot deel van de film is.
Dit zou een passend font zijn. Het lukte alleen niet om te downloaden.
Ik heb een soort gelijk lettertype gepakt. Het andere lettertype was beter. Het idee hier is een onderwater lettertype zodat je meer onderwater word gezogen.
Dit lettertype ligt dicht bij het originele design. het heeft wat golf achtige vormen in het lettertype.
Hier heb ik een meer boek geschreven design gebruikt.
Hier heb ik een zee en zeemeermin achtig lettertype gebruikt wat erg passend is. De letters hebben geen rechte lijnen wat het een meer onder wat effect krijgt.
Hier heb ik een oudentiek maar toch modern lettertype gepakt. deze vind ik ook erg passend.
Ik heb nog een variatie gemaakt waar er water van de letters af druipt.
Ideeën

Ik wil de dino terug laten komen omdat de dino dient als het hoofd van het boek.

1: De dino op een eenwieler die op een touw balanceert met onderin vuur (Dino heeft ook een ballerina kostuum aan).

2: Auto die op tegen een rand aan botst en in de lucht vliegt met een dino in de auto.

3: Een stick figure die zichzelf afvuurt in de lucht met een bazooka.

4: Een duikende dino in een strak duikers pak.

5: Dino die tegen een tank vecht.
​​​​​​​
6: Een meteoriet die op de aarde komt met een raket die richting the meteoriet wordt geschoten.

7: Een skatende dino (Maakt wellicht een salto).

8: Dino die aan het freerunnen is.

9: Dinos die samen leven met mensen.

Ik heb het eerste idee uitgewerkt (Idee 1) in een schets. Ik heb de dino in het midden geplaatst zodat je attention gelijk naar de dino gaat. Daarna vraag je je af wat voor boek het is en dan lees je de titel. Het poppetje wat omlaag valt is trekt ook je aandacht meer naar de tekst. Bij de achterkant loopt de lijn waar de dino op rijdt door.




Dit is het tweede concept. (Idee 5)  De dino is samen met een iemand aan het vechten tegen een heel leger.




Dit is het derde concept (Idee 2). Dit concept is gebaseerd op een van de vragen uit het boek. 'How hard do you need to hit a speed bump to make your car fly'. Ik heb de dino op de auto gezet met een karakter op de dino zodat je nog meer gaat denken 'Wat houdt dit boek in?. Op de achterkant heb ik de aftermath van het verhaal gemaakt.




Bij het vierde concept heb ik het 6de idee gebruikt. De meteoriet komt op de aarde neer en er vliegt een raket op af. Ik heb weer de dino gebruikt die de tekst 'What If' Zegt.




Het vijfde concept is een beeld van de wereld als dino's nog zouden leven en geëvalueerd zijn tot semi mensen. Ze zitten voor een café te eten. Op de achterkant valt een ober op de grond door een banaan.



Sam heeft gekeken naar de concepten. Haar feedback was om meer detail toe te voegen. Dit ga ik nu doen.
Ik heb kleur toe gevoegd aan de concepten en meer detail.

Ik heb met sam besproken welk ontwerp ik moest kiezen. We zijn uitgekomen op het eerste concept. Ik ga nu beginnen met het eindresultaat van de boek cover.
Ik ben begonnen met het tekenen van de dino. Daarna heb ik alles ingekleurd en de achtergrond gemaakt. De dino is ook naar rechts getekend zodat je het meer wordt uitgenodigd om het boek te openen.
Vervolgens ben ik een lettertype uit gaan zoeken. Uiteindelijk kwam ik uit op deze hangende letters. Ik vindt het passen bij de circus sfeer.
Ik heb op dit put feedback gevraagd. De feedback was dat ik het kleuren pallet meer een moet worden en dat bijvoorbeeld het vuur nog  een beetje omhoog komt.
Ik heb de achtergrond kleur  aangepast en het vuur meer terug laten komen. Ik heb ook nog de tekst groter terug laten komen.
Dit is het eindresultaat geworden van de cover. Ik ga nu beginnen aan de achterkant.
Ik ben vervolgens begonnen met de omslag van het boek. ik heb nog een dino neer gezet.
Ik heb nog een funny little character toe gevoegd rechts op de lijn. Ik heb uiteindelijk gekozen voor deze tekst omdat het past bij de inhoud van het boek en mijn illustratie. Ik heb ook de belangrijke stukjes tekst een highlight gegeven.
Ik had ook nog als feedback gekregen om het roze een andere kleur te maken zodat het meer matched. Ik heb het donker groen gemaakt en nu matched het beter.
Ik heb vervolgens de rug gemaakt en alles samen gevoegd. Dit is de uitvouw van de boek cover.
Dit is het eindproduct.



Reflectie:
Ik vond de opdracht leuk. Ik heb voorheen nog nooit een boek cover gemaakt dus het was iets nieuws. Ik heb beter geleerd hoe composities werken in films en tekst.
DDM Boek Cover
Published:

DDM Boek Cover

Published:

Creative Fields